ИННОВАЦИЯЛЫҚ БІЛІМ БЕРУ ПРОЦЕСІНДЕ РЕФЛЕКСИВТІ ПРАКТИКАНЫ ПАЙДАЛАНУ - Әуелбекова, А.Ө.; Әділбекова, Ж.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Қазіргітаңда еліміздіңбілім беру саласында болып жатқан ауқымды өзгерістер мен бастамалар жаңашылдыққа кеңінен жол ашуда. Бұл бағытта білім берудің әртүрлі нұсқадағы мазмұны, құрылымы, ғылымға және тәжірибеге негізделген жаңа идеялар, жаңа технологиялар мұғалімдер тарапынан тиімді қолданылуда. Мақалада білім беру процесіндегі соны жаңашылдықтың бірі – рефлексивті практиканы пайдаланудың ұтымды жақтары, оның жаңа білімнің іргетасы екендігі жан-жақты қарастырылған.
Keywords: инновация; оқыту; рефлексия; ойлау; дағды; мұғалім; сабақ