МАҒЖАН ЖҰМАБАЕВТЫҢ АҒАРТУШЫЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫНЫҢ ҚАЗІРГІ ЗАМАНҒЫ БІЛІМ БЕРУ ЖҮЙЕСІМЕН ҮНДЕСТІГІ - Тайкенова, Айжан Умуртаевна (My University, 2018)
Түйін Өткеннің тəжірибесін тал бойына дарытқан озық өнегелі дəстүрсіз, ұрпақтар сабақтастығынсыз білім беру процесін елестету мүмкін емес. Зиялы қауым өкілдерінің ұлт болашағы, ұрпақ тəрбиесі туралы мəселелер ауқымындағы көзқарастарын зерделеу, сипаттау, таразылау, жинақтау, оларды қоғамдық тəжірибеде қолдану – заман талабы. Аннотация Невозможно представить систему современного образования без знания того, как развивалась теория и практика воспитания и обучения подрастающих поколений в прошлом. Изучение взглядов интеллигенции на проблему обучения и воспитания, применение их опыта в практике – требование времени. Annotation It is not possible to imagine a modern education system without knowing how the theory and practice of education and training of the younger generation are developing. The study of the views of the intelligentsia to the problem of training and education, the application of their experience in practice-the requirement of time.
Keywords: ағарту ісі; білім; тəрбие; əлемдік кеңістік; просветительское дело; образование; воспитание; мировое пространство; educational activities; education; upbringing; world space