ИІС ГАЗЫМЕН УЛАНУ ЖАҒДАЙЫНДАҒЫ БИОЛОГИЯЛЫҚ МАТЕРИАЛДЫ ЗЕРТТЕУ - Абенова, М.А.; Жумагалиева, Б.М. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Статьяда иіс газымен улану жағдайындағы биологиялық материалды зерттеу нәтижелері берілген. Иіс газымен улану деңгейінің негізгі көрсеткіші болып карбоксигемоглобин саналады. Осыған орай биологиялық материалдардағы карбоксигемоглобиннің сапалық анализі және сандық мөлшері спектрофотометрлік әдіспен «SPECORD-205» құрылғысында зерттелді.
Keywords: Иіс газы; карбоксигемоглобин; спектрофотометр; биологиялық материал; сараптама; көміртек оксиді (II); «SPECORD-205»