БІЛІМ МАЗМҰНЫНЫҢ ЖАҢАРТУ ЖАҒДАЙЫНДА САБАҚТЫ ЗЕРТТЕУ ƏДІСІН ПЕДАГОГИКАЛЫҚ КАДРЛАРДЫҢ КƏСІБИ ДАМУЫНЫҢ ТИІМДІ ҚҰРАЛЫ РЕТІНДЕ ПАЙДАЛАНУ - Кубекова, Индира Кенжетаевна (My University, 2019)
Мақалада «Сабақты зерттеу» əдісін іске асыру, жоспарлау, жүргізу, талдау бойынша №28 Құсмұрын орта мектебінің мұғалімдері мен мектеп тренерлерінің тəжірибесі келтірілген. Сабақты зерттеу үдерісінің жүргізілу алгоритмі мен осы үдерістің педагогтардың кəсіби деңгейінің өсуіне қаншалықты ықпал ететіні жайлы сөз қозғалады. Сонымен қатар мектеп басшысының зерттеу үдерісін бақылау жəне оны өткізуге əдістемелік қолдау көрсету аясында жинақталған тұжырымдамалары негізінде, сабақты зерттеудің тиімді қадамдары ұсынылған. Статья включает в себя теоретические и практические рекомендации по применению подхода «Исследование урока», проведенного в процессе обучения учителями и тренерами Кушмурунской средней школы №28. В практических рекомендациях описываются алгоритмы процесса исследования урока. Так же расскрывается главная цель исследования, направленная на профессиональный рост у педагогов. На основе наблюдения за процессом исследования, анализа и методической поддержки при его проведении предлагаются шаги для эффективного проведения исследования урока. The article includes the theoretical and practical recommendation according to using the lesson study approach in the process of education, which was used by the teachers and the coaches of the №28 Kushmurun secondary school. There are the algorithms of process Lesson study in the article. The main goal of the research aimed at professional growth of teachers is also revealed. Based on the observation of the process of research, analysis and methodological support during its implementation, the effective steps of lesson study are proposed in the article.
Keywords: Сабақты зерттеу; тəсіл; фокус топ; тренер; коучинг; қалыптастырушы бағалау; ынтымақтастық орта; кері байланыс; рефлексиялық есеп; тəлімгерлік; желелік қоғамдастық; Исследование урока; метод; фокус группа; формативное оценивание; коллаборативная среда; обратная связь; рефлексивный отчет; наставничество; сетевое сообщество; Lesson study; approach; focus group; coach; couching