Ы.АЛТЫНСАРИННІҢ ҚАЗІРГІ БІЛІМ БЕРУДЕГІ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫНЫҢ САБАҚТАСТЫҒЫ - Бердигалиева, А.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада Ы.Алтынсариннің педагогикалық ой-пкірлеріне теориялық жəне тəжірибелік талдау жасалынған. Автор Ы.Алтынсарин еңбектеріндегі оқыту мен тəрбие мəселесі бүгінгі заманауи педагогика идеясымен сабақтастықта қарастырған. Сонымен қатар мақала мазмұнында бүгінгі білім саласында болып жатқан реформалық өзгерістер айқындалады.
Keywords: білім беру үрдісі; педагогикалық сабақтастық; идеялардың жаңашылдығы; қазіргі білім беру парадигмасы; заманауи реформалар; педагогикалық идеялар; педагогикалық процесс; интеграциялық байланыс; білім беруді модернизациялау