БІЛІМ БЕРУ ОРДАЛАРЫНДАҒЫ ДОМБЫРА АСПАБЫНЫҢ ТӘРБИЕЛІК МӘНІ - Амирхамзин, Н.К. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2015)
Бұл мақалада, музыкалық білім берудің міндеттері мен тәрбиелік мәні көрсетілген. Соның ішінде, еліміздің мәдени мұрасында ойып орын алған домбыра аспабының мәртебесі көтеріліп, оның білім алушылардың музыкалық-эстетикалық тәрбиесіне қосар үлесі жайлы талқыланған. Домбыра аспабының жастарға берер қадір-қасиеті қарастырылған.
Keywords: музыка; музыкалық эстетикалық тәрбие; музыкалық-эстетикалық талғам; домбыра; ән-күй; рухани байлық