Ы.АЛТЫНСАРИН МЕН СПАНДИЯР КӨБЕЕВТІҢ ҮНДЕСТІГІ - Отешева, Н.Қ.; Миргалиева, А.С.; Ұшқұлақова, Г.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақаланың мақсаты: қанша жыл өтсе де екі ұлы адамның ағартушылық идеяларының бүгінгі таңға дейін өзінің өзектілігін жоғалтпағанын ашу.Берілген мақалада Спандияк Көбеевтің Ыбырай Алтынсарин әдеби мұраларының Ыбырай Алтынсаринмен үндестігі қарастырылады. Олардың өмірлері өз Отанын шексіз сүйіп, оған бүкіл жан – тәнімен қызмет етудің тамаша үлгілерінің бірі болып табылатыны туралы баяндалады.
Keywords: әдеби мұра; ағартушы; шығармалар; білім; патриотизм