«АЗОТ ЖӘНЕ ОНЫҢ ҚОСЫЛЫСТАРЫ» ТАҚЫРЫБЫН ЖАҢАРТЫЛҒАН БІЛІМ БЕРУ МАЗМҰНЫНДА ОҚЫТУ ӘДІСТЕМЕСІ - Едрес, Т.Н.; Касымова, А.С. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Қазіргі таңда басты мәселелердің бірі – жастардың сапалы білім алуы. Сол себептен бүгінде жаңартылған білім берудің маңызы зор. Жаңартылған білім беру аясында оқушы өзіне үйлесімді қолайлы білім беру ортасын құра отырып, сын тұрғысынан ойлауды, зерттеу жұмыстарын жүргізуді, тәжірибе жасауды, коммуникативті қарым-қатынасқа түсуді үйренеді. Жаңартылған білім беру бағдарламасының ерекшелігі білімнің спиральді қағидатпен берілуі болып саналады. Бұл мақалада химия пәніндегі маңызды бөлімдердің бірі «Азот және оның қосылыстары» тақырыбын жаңартылған білім беру мазмұнында оқытудың әдістері саралап көрсетіледі.
Keywords: азот; аммиак; азот оксидтері; азот қышқылы; нитраттар; тыңайтқыштар; білім беру; химияны оқыту