3D МОДЕЛЬДЕУ ВИРТУАЛДЫ ЖƏНЕ ТОЛЫҚТЫРЫЛҒАН ШЫНДЫҚТЫҢ БАҒДАРЛАМАЛЫҚ ҚҰРАЛЫ - Ерсултанова, З.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада виртуалды жəне толықтырылған шындықты компьютер саласындағы заманауи жəне тез дамып келе жатқан 3D үлгісіндегі модельдер жəне жаңа технология ретінде қарастырылады. Жəне VR жəне AR технологиясының бағдарламалық жабдықтары баяндалып, практикалық мысалдар көрсетілген.
Keywords: виртуалды; олықтырылған; шындық; модельдеу; анимация; графика; камера; интерактив