ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ ОҚУ ҮРДІСІНДЕГІ АҒАРТУШЫЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫ - Жумабаева, К.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Бұл мақалада Ыбырай Алтынсариннің ағартушылық педагогикалық қызметін, идеяларын оның ұлттық тарихында қалдырған мұрасын зерттеп қазіргі заман талабына сәйкестігін сипаттама берілген.
Keywords: Ыбырай Алтынсарин; ағартушылық қызмет; оқу үрдісі еңбектері; тәлім – тәрбие