МƏДЕНИЕТАРАЛЫҚ КОММУНИКАЦИЯДАҒЫ СТЕРЕОТИПТЕР - Амангелдіқызы, А.; Камишева, Г.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Бұл мақалада адамзат қарым-қатынасында тілге басты құрал ретінде қарау, алайда жалғыз құрал емес екенін ұмыттырмау! Əсіресе халықтар, тілдер, мəдениеттер араласы айырықша күшейген бүгінгі таңда, өзге мəдениет өкіліне түсіністікпен қарап, оған қызығушылық танытып, құрмет көрсетуге тəрбиелеу өзекті мəселеге айналып отырған уақытта бұл талпынысымыз аса маңызды. Көпшілік назарының мəдениетаралық, халықаралық коммуникация мəселелеріне ауып отырғанының да бірден-бір себебі – осы.