ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИННІҢ ЖАС ҰРПАҚТЫҢ РУХАНИ-АДАМГЕРШІЛІК ДАМУЫНДАҒЫ РӨЛІ - Бисембаева, Ж.К.; Əуезхан, Г.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Қазақстан қоғамын қажырлы еңбек пен рухани байытуға шабыттандырған Ыбырай Алтынсариннің əңгімелері өзектілігін жоғалтқан жоқ. Мақсаты: Мақалада бірінші қазақ педагогы Ыбырайдың шығармашылығындағы адамгершілік пен тəрбие тақырыбының мəні жəне оның балада қандай қасиеттер қалыптастыратыны қарастырылады.
Keywords: Ыбырай Алтынсарин; ағартушы; қысқа əңгімелер; қазақ қоғамы; рухани тəрбие