ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН ӘҢГІМЕЛЕРІНІҢ БАЛА ТӘРБИЕСІНДЕ АЛАТЫН МАҢЫЗДЫ ОРНЫ - Сагунбаева, А.Ш.; Туекпаева, А.У. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Ыбырай Алтынсариннің шығармалары арқылы арқылы оқушылардың тәрбиесіне адамгершілік қабілеттерін дамытуда алатын орны ерекше болып келеді. Мазмұны жағынан жеңіл түсінуге тиімді. Бүгінгі таңда цифрлық технологиялар, әлеуметтік желілер, виртуалды онлайн–қарым–қатынасты насихаттау ғасырында қазіргі өскелең ұрпақ білімге, еңбекке, достыққа, өзара көмекке, тірі қарым–қатынасқа, қарым–қатынас жасауға, жанашырлық танытуға, бір–бірімен қарым–қатынас жасауға деген қажеттілігін жоғалтып барады деген ой туындап отыр. Осы мәселені шешу жолында білім беру үдерісінде оқушылардың сана сезімдерін, адамгершілік қасиеттерін Ыбырай Алтынсаринның шығармалары әр уақытта өзекті болып қалады.
Keywords: адамгершілік қабілеттерін дамыту; цифрлық технологиялар; әлеуметтік желілер; виртуалды онлайн–қарым–қатынасты насихаттау; жанашырлық