КӨРКЕМ ЕҢБЕК АРҚЫЛЫ ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАРДЫ ТӘРБИЕЛЕУ: ТӘЖІРИБЕ, ПРОБЛЕМАЛАР ЖӘНЕ ШЕШІМДЕР - Бисекенова, А.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақала көркем еңбек пәні арқылы ұлттық сәндік қолданбалы өнерді оқыту әдістерін және олардың оқушылардың ұлттық құндылықтар мен мәдениетті игеруіне әсерін қарастырады. Мақалада сәндік қолданбалы өнердің қазақ халқының бай мәдени мұрасын сақтап, ұрпақтан ұрпаққа жеткізудегі рөлі, оқушылардың ұлттық тәрбие алу жолындағы тәжірибелік мысалдар мен шешімдер ұсынылады. Ұлттық ою–өрнек жасау, киіз басу, қолөнер бұйымдарын әзірлеу сияқты практикалық жұмыстар арқылы оқушыларға ұлттық мәдениетке деген құрмет пен қызығушылықты оятуға бағытталған әдістемелер талданады. Сондай–ақ, кездесетін қиындықтар мен оларды шешу жолдары туралы да сөз болады.
Keywords: ұлттық сәндік қолданбалы өнер; көркем еңбек; оқушылардың тәрбиесі; мәдени мұра; ою–өрнек; киіз басу; қолөнер; ұлттық құндылықтар