ҚАЗАҚ ЖƏНЕ ҰЙҒЫР, АРАБ МАҚАЛ-МƏТЕЛДЕРІНІҢ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Бекбосынова, А.Х.; Туребаева, А.О. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақалада қазақ мақал-мəтелдеріне өзге тілдердегі мақал-мəтелдермен салыстырмалы теориялық тұрғыда талдау жасалған. Берілген мақала қазақ, ұйғыр, араб мақал-мəтелдерінің ұлттық-мəдени сипаты, қолданыс ерекшелігін зерттеуге арналған.
Keywords: мақал-мəтел; ұлттық менталитет; бір тағанды мақал-мəтелдер; қос тағанды мақал-мəтелдер; интернационалды мақал-мəтелдер