6-СЫНЫП ОҚУШЫЛАРЫН МАТЕМАТИКАЛЫҚ МОДЕЛЬДЕУГЕ ҮЙРЕТУДЕ STEM-ЖОБАЛАРДЫҢ ТИІМДІЛІГІ - Демисенова Ж.С.; Есмаганбетова Г.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада 6-сынып оқушыларын математикалық модельдеуге үйретуде STEM-жобаларды қолданудың тиімділігі қарастырылған. Математикалы қ модельдеу ұғымының мәні, оны оқытудағы пәнаралық байланыстар мен зерттеу дағдыларын дамыту мүмкіндіктері талданады. Мақалада STEM-интеграциясының оқу процесіне енгізілуінің артықшылықтары, оқушылардың математикалық сауаттылығын, логикалық және инженерлік ойлау қабілеттерін дамытудағы рөлі ашылған.
Keywords: STEM-білім; математикалық модельдеу; зерттеу дағдысы; математикалық сауаттылық; жобалық әдіс; 6-сынып