БІЛІМ САЛАСЫНДАҒЫ ТӘРБИЕ ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫ: ТӘЖІРИБЕ, МӘСЕЛЕ, ШЕШІМ ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР АРҚЫЛЫ ЖАС ҰРПАҚТЫ ТӘРБИЕЛЕУ - Акишева, Б.Ж.; Айнабекова, А.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Ұрпақ тәрбиесі – ұлт болашағы, келешек қоғам тәрбиесі. Сол келешек қоғам иелерін жан–жақты жетілген, ақыл парасаты мол, мәдени–ғылыми өрісі озық етіп тәрбиелеу кезек күттірмейтін іс екені сөзсіз. Бүгінгі таңда оқушыларға әлемдік деңгейде ӛркениетті негізде білім мен тәрбие беру, ұлттық құндылықтарды олардың бойына сіңіру – ұстаз алдындағы үлкен міндет.
Keywords: тәрбие; білім беру; ұлттық құндылықтар; ұрпақ; мақсат; парыз; намыс; ұлттық рух