ЗАМАНАУИ МЕКТЕПТЕРДЕГІ ТӘРБИЕ ЖҰМЫСЫН ҰЙЫМДАСТЫРУ: НАЗАРБАЕВ ЗИЯТКЕРЛІК МЕКТЕПТЕРІ ТӘЖІРИБЕСІНЕН - Жаналинова, Сымбат Алмазовна; Ермаганбетова, Акбота (My University, 2019)
Өзектілігі. Мақсаты. Тұңғыш Президент Н.Ә.Назарбаевтың Жолдауында айтылғандай, елдегі сапалы білім еліміздің орта мектебінің классикалық педагогиканың жетістіктерін қазіргі уақыттағы инновациялық үдерістермен біріктіретін Назарбаев Зияткерлік мектептеріне оқыту деңгейіне қалай көтеретініне байланысты болады. Мақалада тәжірибе тарату мәселелері және оларды шешу жолдары талқыланды. Актуальность. Цель. Как подчеркнуто в Послании Первого Президента Н.А.Назарбаева качественное образование в стране будет во многом зависеть от того, насколько наша средняя общеобразовательная школа будет подтягиваться к уровню преподавания к Назарбаев интеллектуальным школам, соединившим достижения классической педагогики с инновационными процессами нашего времени. В статье были рассмотрены проблемы по трансляции и пути их решения. Relevance. Goal. As emphasized in the Address of the First President Nursultan Nazarbayev, the quality education in the country will largely depend on how our secondary school will push up to the level of teaching to Nazarbayev intellectual schools, combining the achievements of classical pedagogy with the innovative processes of our time. The article addressed the problems of translation and ways to solve them.
Keywords: зияткерлік мектеп; тәрбие жұмысы; интеллектуальная школа; воспитательная работа; intellectual school; educational work