ОҚУШЫЛАРДЫҢ ҚИСЫНДЫ ОЙЛАУЫН ДАМЫТУДАҒЫ ФИЗИКАДАҒЫ ФИЗИКАЛЫҚ ЕСЕПТЕРДІҢ РӨЛІ - Ахмет А.Қ.; Нупирова А.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада физикалық есептердің оқушылардың қисынды ойлауын дамытудағы маңызы қарастырылады. Физика есептері тек пәндік білімді бекітіп қана қоймай, сонымен бірге логикалық ойлау, талдау, синтез, абстракция және проблемаларды шешу қабілеттерін жетілдіруге мүмкіндік береді. Мақалада физикалық есептердің оқу процесіндегі рөлі, олардың танымдық және шығармашылық потенциалы, оқушылардың ойлау мәдениетін қалыптастырудағы үлесі талқыланады. Сонымен қатар, физикалық есептердің оқушының ойлау дағдыларын дамытудағы педагогикалық әдістері мен практикалық қолдану жолдары ұсынылады. Мақала оқытушылар мен зерттеушілер үшін пайдалы болып, логикалық ойлауды дамытуға арналған тиімді стратегияларды көрсетуге бағытталған.
Keywords: физика есептері; логикалық ойлау; талдау; синтез; абстракция; ойлау дағдылары