ОҚУШЫЛАРҒА МУЗЫКАЛЫҚ БІЛІМ БЕРУДІҢ БЕЛСЕНДІ ƏДІСТЕРІ - Нұрмұхамбетова, Г.А.; Жакаева, С.Ə. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Оқушыларға қосымша білім беру жүйесіндегі заманауи музыкалық білім берудің мақсаты – ең алдымен баланың жеке басын дамыту, оның шығармашылық мүмкіндіктерін анықтау, физикалық жəне психикалық денсаулығын сақтау болып табылады. Кезінде халық музыканттары күй тартуды бірінен-бірі тыңдап, есте тұту арқылы үйреніп, дəстүрлі мұра ретінде меңгерген. Шəкірттің есту, есте сақтау, тез ұғу қабілеттерін дамытып, орындаушылық шеберлігін жетілдіруде мұның өзіндік үлкен мəні болғаны белгілі.