ҚАЗАҚСТАН ТАРИХЫ МЕН МАТЕМАТИКА ПӘНДЕРІНІҢ ИНТЕГРАЦИЯСЫ АРҚЫЛЫ ҚАЛАЙША ФУНКЦИОНАЛДЫҚ САУАТТЫЛЫҚТЫ ДАМЫТУҒА БОЛАДЫ? - Исиргепов, Д.Б.; Исиргепова, Н.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Мақалада Қазақстан тарихы (Қазіргі әлемдегі Қазақстан) мен математика пәндерінің интеграциясы арқылы функционалдық сауаттылықты дамытудың әдістері қарастырылады. Функционалдық сауаттылықты қалыптастыру – күрделі, әр қырлы, әрі ұзақ үдеріс. Жаһандану заманында оқушылар бойында функционалдық сауаттылықты дамыту пәндердің интеграциясы арқылы нақты нәтижеге жетуге болады.
Keywords: функционалдық сауаттылық; интеграция; оқу сауаттылығы; PISA