ЦИФРЛЫҚ БІЛІМ БЕРУ – ЗАМАНАУИ ОҚЫТУДЫҢ БАСТЫ ТАЛАБЫ - Есмагамбетова А.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақаланың өзектілігі және мақсаты цифрлық білім беру – оқыту процесін тиімді ұйымдастырудың, білім сапасын арттырудың және оқушылардың шығармашылық қабілеттерін дамытудың негізгі тетігі болып табылады. Бұл бағытта заманауи электронды платформалар, онлайн курстар, интерактивті құралдар мен қашықтан оқыту жүйелері кеңінен қолданылады. Цифрлық ортада білім алу оқушыларға жеке білім траекториясын қалыптастыруға, өз бетімен ізденуге және сыни тұрғыдан ойлануға көмектеседі. Сондықтан цифрлық білім беру - заманауи оқытудың басты кілті, болашақтың бәсекеге қабілетті тұлғасын қалыптастырудың маңызды құралы.
Keywords: цифрлық білім беру; IT-құзыреттілігі; заманауи платформалар; бәсекеге қабілетті; білімді жастар