ЖАЛПЫ БІЛІМ БЕРЕТІН МЕКТЕПТЕ КҮНТІЗБЕЛІК МЕРЕКЕЛЕРДІ ҰЙЫМДАСТЫРУ ЖƏНЕ ӨТКІЗУ - Мадиева, Т.С.; Жакаева, С.Ə. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мерекелер мен ойын-сауық-бұл баланың өміріндегі жарқын жəне қуанышты оқиғалар. Əр түрлі өнер түрлерін біріктіре отырып, олар балалардың сезімдері мен санасына үлкен əсер етеді. П.Крупская: "балаға өз ойлары мен сезімдерін өнер арқылы түсінуге, нақты ойлауға жəне тереңірек сезінуге көмектесу керек...».