БІЛІМ БЕРУ ҰЙЫМДАРЫНДА АУЫТҚУЛАРДЫҢ АЛДЫН АЛУ: ПСИХОЛОГТЫҢ РӨЛІ ЖӘНЕ ТИІМДІ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ТӘЖІРИБЕЛЕР - Тулепова, Д.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Бұл мақалада білім беру ұйымдарында ауытқулардың алдын алу мәселесі қарастырылады. Оқушылардың психологиялық денсаулығын сақтау және дамыту үшін педагогтар мен психологтардың атқаратын рөлі туралы айтылады. Мақалада тиімді педагогикалық тәжірибелер, психологтың мектептегі қызметі, сондай–ақ ата–аналармен жұмыс істеудің маңыздылығы баяндалады. Оқушылардың психологиялық ауытқуларын ерте кезеңде анықтап, оларға көмек көрсету арқылы олардың оқу мен дамуына қолайлы жағдай жасау ұсынылады.
Keywords: ауытқулардың алдын алу; педагогикалық тәжірибе; психологиялық қызмет; инклюзивті білім беру; психологтің рөлі; эмоционалды қолдау; ерте араласу; ата–аналармен жұмыс