ҚАЗАҚ ОЙШЫЛДАРЫНЫҢ АДАМГЕРШІЛІК ТӘРБИЕ ТУРАЛЫ ОЙЛАРЫ - Шаймаганбетова, С.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада қоғам дамуындағы жалпы адамзат құндылықтарына деген, адамның өзіндік дара қасиетіне деген үндеуді сипаттайтын бүгінгі жағдайлармен айқындалатыны және тәрбиеге деген жаңа көзқарас, болып жатқан өзгерістерге қарай педагогикалық процестің жаңа сапасын, тәрбие процесінің әлеуметтік саласының өзіндік ерекшелігін болжайтыны айтылған. Қазақ халқының бала тәрбиесіне деген көзқарасының ӛзіндік ерекшеліктері бар екені және қазақ ойшылдарының адамгершілік тәрбиесі туралы айтылған ойлары баяндалады.
Keywords: Адамзат құндылығы; адамгершілік тәрбие; қазақ ойшылы; ұрпақ тәрбиесі; ой–толғаныс