БАСҚАРУ ҚҰЗЫРЕТІНІҢ СИПАТТАМАСЫ ЖӘНЕ ОНЫ ҚАЛЫПТАСТЫРУ МӘСЕЛЕЛЕРІ - Манабай, Г.Ү. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Қазіргі таңдағы мұғалімдердің жұмысы тек білім беріп қана қоймай, тиімді басқару құзыреттілігіне бағытталып отырады. Қазіргі мектепке жаңа материалды түсіндіріп, жұмысын ұйымдастырып қана қоймай, оқушылардың оқу-танымдық іс-әрекетін сауатты басқара алатын ұстаздар қажет. Аталған мәселе, оқушының білімінің кепілді деңгейін қамтамасыз ете алатын мұғалімнің – мұғалім-менеджердің жаңа рөлі, т.б. белгілі бір уақыт шеңберінде және ресурстардың алдын ала белгіленген құнымен болжамды және диагностикалық нәтижеге қол жеткізуді қарастырады.
Keywords: басқару; білім беру саласын басқару; басқару құзыреттілігі