Ы.АЛТЫНСАРИН МЕН С.КӨБЕЕВТІҢ БІЛІМ БЕРУДІҢ ЗАМАНАУИ БАҒЫТЫНДАҒЫ АҒАРТУШЫЛЫҚ ИДЕЯЛАРЫНЫҢ ҤНДЕСТІГІ - Абишева, Н.Ш. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақаланың зертеу өзектілігіне келер болсақ, қазіргі білімберу кезінде Ы.Алтынсарин мен С.Көбеевтің ағартушылық идеяларына жүгіну заманауи білім беруді одан әрі дамыта түседі. Себебі Ы.Алтынсарин мен С.Көбеевтің ағартушылық идеялары қазіргі кезде де өзектілігін жоғалтқан жоқ. Мақаланың зертеу мақсаты Ы.Алтынсарин мен С.Көбеевтің білім берудің заманауи бағытындағы ағартушылық идеяларының үндестігін ашып көрсету.
Keywords: білім; ағартушылық; ұстаз; тәрбие; оқушы