МЕКТЕП ЖАСЫНА ДЕЙІНГІ БАЛАЛАРДЫҢ ШЫҒАРМАШЫЛЫҚ ҚАБІЛЕТТЕРІ МЕН ЭМОЦИЯЛЫҚ ӨРІСІНІҢ ДАМУЫНА АРТ–ТЕРАПИЯ ӘДІСТЕРІНІҢ ЫҚПАЛЫ - Сапарова, Ж.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақала мектеп жасына дейінгі балалардың шығармашылық қабілеттері мен эмоциялық өрісін дамыту мәселесіне арналған. Мақалада арт–терапияның – сурет салу, музыкотерапия, құмтерапиясы әдістерінің балалардың шығармашылық қабілеттеріне, эмоциялық өрісіне, денсаулығына, жалпы психикалық күйін жақсартуға маңызды ықпалы қарастырылған.
Keywords: арт–терапия; шығармашылық қабілет; бейнелеу іс–әрекеті; музыкотерапия; құм терапиясы; эмоционалды сфера; мектеп жасына дейінгі балалар