І. ЕСЕНБЕРЛИННІҢ «АЛМАС ҚЫЛЫШ» РОМАНЫНДАҒЫ ТАБИҒАТ АТАУЛАРЫНА БАЙЛАНЫСТЫ ТЕҢЕУЛЕРДІҢ ҚОЛДАНЫСЫ - Бекбосынова, А.; Міркемел, А. (Kostanay State Pedagogical Institute, 2017)
Табиғат атауларына байланысты теңеулер – тіл біліміндегі жаңа құбылыс. Ғылыми мақалада табиғат атауларына байланысты теңеулердің ерекшелігі мен шығармадағы қолданысы қарастырылды. Қаламгер І. Есенберлиннің «Алмас қылыш» романындағы табиғат атауларына байланысты теңеулердің мағынасы, стильдік қызметі анықталды.
Keywords: теңеу категориясы; образ; табиғат; мінез; адам психологиясы; литота; ассоциация