БІЛІМ БЕРУ ЖҮЙЕСІНДЕГІ ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ-ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ҚЫЗМЕТ - Байдилдина, А.К.; Агитаева, А.К.; Торина, Г.Қ. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Өзектілігі және мақсаты: Педагогикалық психология – оқыту және тәрбиелеу психологиясы деген екі тараудан тұрады. Оқыту психологиясы жеке пәндерді оқыту әдістемесі негізін басқарады. Ал, тәрбие психологиясы жас ұрпаққа тәрбие беру негізін және ақыл-ойы кем баланы оқыту, тәрбие мәселесімен шұғылданады. Сонымен, педагогикалық психологияның құрылымы: оқыту психологиясы, тәрбие психологиясы, мұғалім психологиясы.
Keywords: технология; педагогика; психология; ақпарат; тәрбие