ҚАЗІРГІ ТАҢДАҒЫ СТУДЕНТ ЖАСТАРДЫҢ АТА-АНА БЕЙНЕСІ ТУРАЛЫ ПІКІРЛЕРІ - Серікбай, Н.М.; Байжуманова, Б.Ш. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2023)
Мақалада ата-ана бейнесі туралы пікірлерді зерттеудің заманауи тәсілдері талданады. Ата-ана болу құбылысының құрамдас бөлігі ретінде әке болу мен ана болу жеке, жыныстық және әлеуметтік-мәдени ата-ана рөлдерін жүзеге асырудың әртүрлі тәсілдерін білдіретіні көрсетілген. Астана қаласындағы жоғары оқу орындарының студенттері арасында жүргізілген эмпирикалық зерттеу деректері ұсынылған. Ата-ана бейнесі туралыпікірлерді зерттеу үшін ассоциативті эксперимент қолданылды (субъектілерге «ата-ана» ұғымымен байланысты алғашқы ойға келген он сөзді жазу ұсынылды); ассоциативті эксперименттің деректерін нақтылау үшін әңгіме қолданылды. Эмпирикалық зерттеу деректерінің интерпретациясы жасалады.
Keywords: ата-ана бейнесі; студент жастар; ата-ана болу; психологиялық дайындық