МАҒЖАН ДҮНИЕТАНЫМЫ - Аухатова, Рза Жансултановна; Мурзагалиева, Кенжегуль Зайнуллиновна (My University, 2018)
Аннотация Аталмыш мақалада Мағжан Жұмабаевтың шығармашылығы қарастырылады. Ақын поэзия арқылы өзін қоғамдық күрестің белсенді қатысушысы ретінде танытты. Мақалада ұлы қаламгердің, жалынды ақынның терең ойшылдығы, көрегендігі жəне азаматтық мінезі қарастырылады. Аннотация В данной статье рассматривается творчество Магжана Жумабаева. Поэт через поэзию проявил себя активным участником общественной борьбы. В статье рассматриваются глубокая мысль, видение и гражданский характер великого писателя, пламенного поэта. Abstract This article discusses the work of Magzhan Zhumabayev. The poet through poetry proved to be an active participant in the social struggle. The article deals with the deep thought, vision and civic character of the great writer, ardent poet.
Keywords: Мағжан; философия; ақын; шығармашылық; ойшыл; дүниетаным; патриотизм; Магжан; поэт; творчество; мыслитель; мировоззрение; патриотизм; Magzhan; philosophy; poet; creativity; thinker; worldview; patriotism