STEM-БІЛІМ БЕРУ ТӘСІЛІ: ІСКЕ АСЫРУДЫҢ АРТЫҚШЫЛЫҚТАРЫ МЕН ҚИЫНДЫҚТАРЫ - Алдиярова А.С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Қарқынды технологиялық прогресс, кең таралған цифрлық трансформация және жұмыспен қамту парадигмасының өзгеруі дәуірінде кешенді талдауға, стандартты емес тәсілге қабілетті және әртүрлі салалардан білімі бар кадрларды қалыптастыру өзекті мәселе болып табылады. Мұндай құзыреттіліктерді қалыптастырудың тиімді әдісі STEM-білім беру (ғылым, технология, Инженерия, Математика) болып табылады, ол жаратылыстану және инженерлік пәндерді алған білімдерін іс жүзінде қолдануға және оқушылардың ғылыми-зерттеу белсенділігін ынталандыруға басты назар аударуды көздейді. Мақалада білім беру жүйесіне STEM-тәсілді интеграциялаудың артықшылықтары мен қиындықтарын зерттеу, сондай-ақ оны жетілдіру перспективалары қарастырылған.
Keywords: STEM-білім беру; интеграцияланған оқыту; оқытудың заманауи әдістері; ғылыми зерттеулер; сыни ойлау