МЕКТЕП КУРСЫНДА ХИМИЯ ПӘНІН ҚАШЫҚТЫҚТАН ОҚЫТУДЫ ҰЙЫМДАСТЫРУДЫҢ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Жылысбаева, Г.Н.; Жақыпбекова, Г.О. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Мақалада орта мектеп курсында оқитын білім алушылардың қашықтықтан оқу процесін ұйымдастыру мәселелері қарастырылған. Зерттеудің мақсаты – қашықтықтан оқытуды жүзеге асыруда, жаратылыстану пәндерінің ішінде химия пәнін оқытудағы маңызды факторларды анықтап, оларды шешу жолдарын және оқушылардың қашықтықтан оқыту технологиясына көзқарастарын анықтау. Білім алушылардың оқу іс - әрекетін ұйымдастыруға, пәнді әдістемелік қамтамасыз етуге, химияны қашықтықтан оқыту форматында пайда болатын артықшылықтар мен кемшіліктерді қарастыруға талдаулар жасалынды. Алынған сауалнама нәтижелерін талдау оқытуда барынша жоғары нәтижелерге қол жеткізуде көмек болып табылады. Химияны қашықтықтан оқытуда проблемалардың пайда болуының негізгі себептері анықталды және мектептерде қашықтықтан оқыту формасын жақсартудың тәсілдері ұсынылды.
Keywords: қашықтықтан оқыту; химия пәні; оқу процесі; әдістемелік; білім алушылардың білім сапасы