ЖАРАТЫЛЫСТАНУ БАҒЫТЫНДА ДУАЛДЫ ОҚЫТУДЫҢ ТИІМДІЛІГІ МЕН КЕЛЕШЕГІ - Азатқызы, А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақала жаратылыстану ғылымдары саласындағы дуальды білім берудің келешегі мен мәселелеріне арналған. Бұл модельдің негізгі ерекшеліктері, оның мамандар даярлауға әсері, Қазақстанда дуальды оқытуды енгізу қарастырылған. Түлектердің жоғары бәсекеге қабілеттілігі мен практикалық дағдыларын дамыту сияқты артықшылықтарға, сондай–ақ қиындықтарға, оның ішінде білім беру стандарттарын өндіріс қажеттіліктерімен біріктіруге ерекше назар аударылады. Оқу орындары мен бизнес арасындағы серіктестік арқылы жүйені жетілдіру жолдары талқыланады.
Keywords: дуальді білім; жаратылыстану ғылымдары; кәсіби дайындық; тәжірибе; серіктестік; бәсекеге қабілеттілік