ИНКЛЮЗИВТІ ОҚЫТУ НЕГІЗІНДЕ ҚАЗАҚ ТІЛІ МЕН ƏДЕБИЕТІ ПƏНІН ОҚЫТУДЫҢ ТИІМДІ ƏДІС-ТƏСІЛДЕРІ - Арыстан, Нұралы Нұрланұлы; Кенжегарина, Алмагүл Əлмұханова; Жармұқамбетова, Алтынгүл Алдабергенова (My University, 2019)
Өзектілігі.Қазақ тілі мен əдебиет сабағында интеграциялық білім беруге арналған əдіс- тəсілдерді пайдалана отырып, білім беру ұйымдарында білім алушылардың арасында толиранттық сезімді арттыру. Мақсаты. Инклюзивті білім беру жүйесін қазақ тілі мен əдебиет сабағында жұмыс жасауға қолайлы екенін таныту. Мұғалімге сабақ барысында жаңа əдіс-тəсілдердің арасынан мүмкіндігі шектеулі балалармен қатар жұмыс жасауға көмектесетіндерін айшықтап көрсету. Актуальность. Повышение чувства толерантности среди учащихся учебных заведений с использованием методов интегрированного обучения на уроке казахский язык и литература. Цель. Учителю расширенно показать и раскрыть как использовать новые методы обучения при работе с детьми с ограниченными возможностями. Relevance.Increasing the sense of tolerance among students of educational institutions using the methods of integrated learning in the classroom Kazakh language and literature. Goal.The teacher will expand and show how to use new teaching methods when working with children with disabilities.
Keywords: инклюзивті білім беру; педагогикалық-психологиялық қолдау; мүмкіндігі шектеулі оқушы; тиімді əдіс-тəсілдер; инклюзивное образование; психолого-педагогическая поддержка; ученик с ограниченными возможностями; эффективные методы и приемы; inclusive education; psychological and pedagogical support; student with disabilities; effective methods