МАТЕМАТИКА САБАҒЫНДА ОҚУШЫЛАРДЫҢ ФУНКЦИОНАЛДЫҚ САУАТТЫЛЫҒЫН АРТТЫРУ - Калимарданова, Г.Д.; Жумагулова, Р.Д. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Бастауыш мектеп оқушыларының функционалдық сауаттылығын қалыптастыру теориялық – тәжірибелік негіздері қарастырылған. Функционалды сауатты тұлға қоғамның құндылықтарына сәйкес, қоғамдық ақуалдың қалыптасқан мүдделеріне қарай әрекет етеді. Бүгінгі күнге қажетті білім алып заманауи ақпараттық технологиялардың тілін біліп кез келген әлеуметтік ортаға бейімделеді деп тұжырымдаған.
Keywords: Математикалық сауаттылықты қалыптастыру; математикалық ақпаратты талдау және көрсету; логикалық есеп–жаттығулар; сабақ жоспары