ОҚУШЫЛАРДЫҢ РУХАНИ АДАМГЕРШІЛІК ҚАСИЕТТЕРІН СЫНЫПТАН ТЫС ЖҰМЫСТАР АРҚЫЛЫ ҚАЛЫПТАСТЫРУДЫҢ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ - Турсинбекова, А.О.; Жумабаева, А.К. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Адамгершілік дегеніміз– жағымды мінез құлықтық нормаларымен ережелерінің жиынтығы. Тәрбие ісіндегі негізгі мәселе – оқушылардың гумандық қасиеттерін қалыптастыру. Мақалада оқушылардың рухани адамгершілік қасиеттерін сыныптан тыс жұмыстар арқылы қалыптастырудың өзіндік ерекшеліктері қарастырырылады.
Keywords: адамгершілік; тәрбие; рухани дамыту; ізгілік; қоғамдық орын; әлеуметтік орта; дүниетаным; жанашырлық; ойын үрдісі