ДИФФЕРЕНЦИАЦИЯ ПРИНЦИПТЕРІ НЕГІЗІНДЕ МЕНТАЛДЫ КАРТА АРҚЫЛЫ ОҚУШЫЛАРДЫҢ БЕЛСЕНДІЛІГІН АРТТЫРУ - Муканова, Ж.Ж. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Бұл мақалада дифференциация принциптері негізінде оқушыларды белсенді оқуға ынталандыру жолдары, оқушының қажеттіліктерін өтеу мақсатында мұғалімнің пайдалы құралы болып табылатындығы қарастырылады. Осы құрал арқылы оқушылардың бойындағы креативтілік, шығармашылық, академиялық шыншылдық, зерттеу қабілеттерін дамытады. Дифференциациялық принциптеріне негізделген оқыту оқушылардың бойында тек ғана академиялық білімдерін шыңдап ғана қоймай, қазіргі таңда икемді дағдыларды жетілдіру керектігі сөз етіледі.
Keywords: дифференциация принциптері; дарындылық; қажеттіліктер пен қабілеттері; менталды карта