«МƏҢГІЛІК ЕЛ» ҚҰНДЫЛЫҒЫ ЖАСТАР БАҒЫТЫ - Қажиғалиева, Р.Б.; Шаукенов, Ж.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада «Мəңгілік Ел» ұлттық идеясы тұрғысынан азаматтық пен патриотизмді қалыптастырудың маңызы көрсетілген.Азаматтық жəне патриоттық тəрбиенің айқын əлеуметтік бағыты бар, соған байланысты олардың жақындауы, интеграциясы жүруде жəне бұл процестер азаматтық-патриоттық тəрбиені ажырамас əлеуметтік-гуманитарлық құбылыс ретінде қарастыруға мүмкіндік береді.