ҚАЗАҚ ТІЛІ САБАҚТАРЫНДА ҰЛТТЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАР НЕГІЗІНДЕ ФУНКЦИОНАЛДЫҚ САУАТТЫЛЫҚТЫ ДАМЫТУ - Брянова, А.Е.; Ибраева, Г.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада оқушыны сапалы біліммен қамтамасыз ету үшін мұғалімге алдымен оқушының функционалдық сауаттылық пен өмірге қажетті құзырлылықтар жиынтығын дамыту маңызды болып отырғаны қарастырылған. Ал кең мағынасында ол тек білік пен білімділік әлеміне барудың жолы ғана емес, ол – ұлттың, елдің немесе жеке адамдар тобының мәдени және әлеуметтік дамуының ӛлшемі екені сөз етілді.
Keywords: ұлттық құндылықтар; жеке тұлғаның қалыптасуы; оқыту әдісі; инновациялық оқыту технологиясы; кәсіби даму; шығармашылық даму шаралары