ЖАҢАРТПА ЭКОНОМИКАДАҒЫ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ƏЛЕУЕТ ЖƏНЕ ПЕРСОНАЛДЫ БАСҚАРУ ЖҮЙЕСІН ЖЕТІЛДІРУДІҢ БАСЫМДЫЛЫҚТАРЫ - Амангалиева, М.М. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2014)
Ғылыми мақалада инновациялық экономикадағы персоналды басқару жүйесінің жетілдірілу мəселелері қарастырылады. Ұлттық экономикамыз-дың өсу деңгейі мен жағдайын көрсететін жалпы көрсеткіштердің бірі – инновациялық потенциал. Қазақстанда барлық уақытта да жеткілікті дəрежеде тиімді пайдаланыла бермейтін күшті инновациялық потенциал бар. Ұлттық экономиканың қызмет ету тиімділігі мен оны қамтамасыз етудің тұрақты өсуі инновациялық потенциал мен оны ұтымды пайдаланумен ғана байланысты емес. Инновациялық үрдіс пен инновациялық потенциал, инновациялық белсенділік жəне инновациялық саясат сияқты түсініктер бір-бірімен өзара тығыз байланысты.
Keywords: инновациялық əлеует; персоналды басқару; бəсекеге қабілеттілік; ұлттық экономика