Ы. АЛТЫНСАРИННІҢ «ӨСИЕТ ӨЛЕҢДЕР» ӨЗЕГІ МЕН ӨНЕГЕСІ - Мырзағалиева, К.; Оспанұлы, С. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Өзектілігі: Мақалада «Жасартқыш бұлақ» атты хикаялық дастан мен Ы. Алтынсариннің «Өсиет» өлеңдеріндегі ішкен адам жасарып, мəңгі жасайтын. Əбілхаят суы, «Əбілхаят» сөзінің мəн-мағынасы түсіндіріліп, екі шығарманың бір-бірімен үндестігі əңгіме болады. Мақсаты:Ұқсастық сыры ашылып, ұлы ұстаз өлеңдерінің «Жасартқыш бұлақ» хикаялық дастаннан ерекшелігі көрсетіледі.
Keywords: мəңгілік су; Ескендір Зұлқарнайын; жасартқыш бұлақ; шал; кемпір; əбілхаят; Қыдыр Ілияс; өнеге; ақыл; өсиет; өнеге