ЖҮЙЕЛІК – БЕЛСЕНДІ ТӘСІЛ – СЫНИ ОЙЛАУДЫ ДАМЫТУДЫҢ НЕГІЗГІ КОМПОНЕНТІ РЕТІНДЕ - Отарова, Н.И.; Жарылқасынова, Ж.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2024)
Қазіргі оқушыны танымдық іс–әрекетке, ақпарат пен коммуникация саласындағы мақсатқа жету жолын іздеуге ынталандыру өте қиын. Бұл білім алушылар көбінесе барлық мектеп пәндері бойынша оқу материалын қабылдауда үлкен қиындықтарға тап болғандықтан болады. Мұның себебі ойлаудың дамуының жеткіліксіз деңгейінде және ең алдымен сыни деңгейде. Аталған құзыреттерді дамытуға мүмкіндік беретін білім беру саласындағы ең қызықты заманауи технологиялардың бірі – сыни ойлауды дамыту технологиясы.
Keywords: сыни ойлау технологиясы; жүйелік белсенді тәсіл; білім беру; заманауи технология; оқыту технологиясы