ОҚУШЫЛАРДЫҢ БИОЛОГИЯ ПӘНІ БОЙЫНША КРЕАТИВТІЛІГІН ДАМЫТУ - Оразалиева, Ж.Н.; Бабашова, М.А. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2022)
Ұсынылып отырған мақала оқушылардың функционалдық сауаттылығы мен креативті ойлауын дамыту тұрғысынан мұғалім тәжірибесін талдауға және қайта қарастыруға бағытталған. 15 жастағы оқушылардың білімін тексеруге арналған халықаралық тестілеу үш жылда бір рет өткізіледі және оқушылардың білім алудағы жетістіктерін бағалайды. Әрбір кезекті тестілеу шеңберінде белгілі бір дағдыға баса назар аударылады.
Keywords: құзіреттілік; креативтілік; тапсырма