БІЛІМ БЕРУ ЖҮЙЕСІНДЕ ЗАМАНАУИ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫ ПАЙДАЛАНУ АРҚЫЛЫ ОҚУШЫЛАРДЫҢ СЫНИ ТҰРҒЫДАН ОЙЛАУ ҚАБІЛЕТТЕРІН ДАМЫТУ - Тыңғазы, Ақмарал Ергешбайқызы; Нургазина, Айнур Уражановна (My University, 2019)
XXI ғасыр - озық технологиялар ғасыры. Сондықтан білім беру жүйесінде жаңа технологияларды тиімді пайдалану заман талабы. Жаңа білім парадигмасы бірінші орынға баланың білімін, білігі мен дағдысын ғана емес, оның жеке бас тұлғасын, білім алу арқылы азамат ретінде дамуын қойып отыр. Дəстүрлі оқыту оқушыларға дайын, жаңаша оқыту технологиясы процесін ұйымдастыру, басқару жəне бақылау болып табылады. Жаңаша оқыту технологиясы - белгіленген мақсатқа нəтижелі қол жеткізуді қамтамасыз етуде оқытудың формасы, əдістері мен құралдарын ашып көрсетіп, оқу бағдарламасында белгіленген оқытудың мазмұнын жүзеге асыру тəсілі. ХХІ век - век передовых технологий. Эффективное использование новых технологий в системе образования-требование времени. Новая парадигма знаний ставит на первое место не только знания, умения и навыки ребенка, но и развитие его личности, как гражданина путем получения образования. Традиционное обучение является организацией, управлением и контролем процесса новых технологий обучения, готовых к обучению учащихся.Современные технологии обучения - способ реализации содержания обучения, обозначенного в учебной программе, с раскрытием форм, методов и средств обучения, обеспечения эффективного достижения поставленной цели. XXI century-the century of advanced technologies. Effective use of new technologies in the education system is a requirement of the time. The new paradigm of knowledge puts in the first place not only the knowledge and skills of the child, but also the development of his personality as a citizen through education. Traditional learning is the organization, management and control of new learning technologies that are ready to teach students. Modern technologies of learning - a way to implement the content of studying, designated in the curriculum, with the disclosure of forms, methods and means of studying, to ensure the effective achievement of the aim.