БІРТҰТАС ТӘРБИЕ: ӘЛЕУМЕТТІК ЖОБАЛАР – ҰЛАҒАТТЫ ҰРПАҚ ҚАЛЫПТАСТЫРАТЫН ТАҒЫЛЫМДЫ ТӘЛІМ НЕГІЗІ - Тусургалиева, Л.Т. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynuly, 2025)
Мақалада заманауи білім мен тәрбие беру мәселелері, Біртұтас тәрбие беру бағдарламасын іске асыру маңыздылығы, соның ішінде әлеуметтік жобалардың алатын орны мен ерекшелігі сипатталады. Бағдарламада ұсынылған білім алушылардың тұлғалық қасиеттерін, құндылықтарын қалыптастыру және қоғамда табысты әлеуметтенуіне бағытталған іс–шараларға сипаттама беріледі. Құндылықтарға бағдарланған әлеуметтік жобаларды іске асыру кезеңіндегі мектептегі тәрбие жұмысының бағыттары, артықшылықтары талқыланды.
Keywords: Біртұтас бағдарлама; әлеуметтік жобалар; құндылықтар; тұлға; әлеуметтік белсенділік