МЕКТЕПТЕГІ ДЕНЕ ТƏРБИЕСІ ПƏНІНІҢ САУЫҚТЫРУ ƏСЕРІН АРТТЫРУ ЖОЛДАРЫ - Егізбай, А.М.; Жумекенова, Д.Е. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Мақалада қазіргі таңдағы мектептегі балалардың дене тəрбиесі пəні арқылы салауатты өмір салтын ұстануға, дене қуаты қасиеттерін тəрбиелеуде сауықтыру əсерін арттыру жолдары көрсетілген. Дене шынықтыру сабақтарында оқушылардың қызығушылықтарын, тілектерін ескере отырып, денсаулыққа табиғи жолмен қол жеткізу қарастырылған.