ЖЕЛ ГЕНЕРАТОРЫ-ЭНЕРГИЯНЫҢ БАЛАМАЛЫ КӨЗІ - Есентай, Н. Б.; Нупирова, А.М. (PUBLISHINGS of Kostanay State Pedagogical Institute, 2020)
Мақалада бүгінгі күнгі өзекті мәселеге айналған баламалы энергия көздері (БЭК)қарастырылған. Баламалы энергия көздері - табиғи жолмен өндірілетін кәдімгі табиғи құбылыстар, сарқылмайтын ресурстар. Автор жел генераторларының типтерін, жел қондырғыларының жұмыс принциптерін қарастырған, сонымен қатар жел генераторларының кемшіліктері мен артықшылықтары келтірген.
Keywords: баламалы энергия көздері; сарқылмайтын ресурстар; энергия өндіру; жел генераторы