Ы. АЛТЫНСАРИН ШЫҒАРМАЛАРЫ НЕГІЗІНДЕ БІЛІМ АЛУШЫЛАРДЫҢ ТҰЛҒАЛЫҚ ҚҰНДЫЛЫҚТАРЫН ДАМЫТУ - Халыкова, А.М. (Publisher of Kostanay Regional University named after Akhmet Baitursynov, 2021)
Ы.Алтынсарин еңбектерінде рухани-адамгершілік тəрбиенің маңыздылығын жоғары қойып, оны ең басты құндылық деп бағалады. Ыбырай əңгімелерінің желісі, мазмұны, тəрбиелік мəні бала санасына ерекше əсер етіп, оның білімге деген қызығушылығын оятып, қоғамда адамгершілігі мол, рухани адамгершілік құндылықтары дамыған тұлға қалыптастырары сөзсіз.
Keywords: Құндылық; тұлға; білім алушы; тұлғалық құндылық